*|MC:TOC|*
Bekijk in browser
Nautic World Nieuwsbrief - april 2016
Beste lezer,

Alstublieft, hierbij ontvangt u de eerste digitale nieuwsbrief van Nautic World. Wij zijn een nieuwe full service jachtmakelaar 2.0, bestaande uit vier gerenommeerde watersportbedrijven. Onze dienstverlening start met de aan- of verkoopbegeleiding van een jacht, zowel nationaal als internationaal. Vervolgens kunnen klanten ook voor het volledige management en onderhoud van de boot bij ons terecht. Elk project is uniek en wordt dus op maat vorm gegeven.

Begin februari 2016 bundelden Nautic World, Seaport Sailing Yachts, Marina Yacht Service en Messink Yachting de krachten. Daarmee was Nautic World officieel varende. Graag stellen we ons even voor: Seaport Sailing Yachts, gevestigd in Marina Seaport IJmuiden, is de Nautor's Swan agent voor de Benelux. Roompot Marina Yacht Service in Kamperland biedt volledige service op het gebied van onderhoud, reparatie en refit en heeft een verkoopafdeling voor gebruikte jachten. Messink Yachting, gevestigd in het oude centrum van Enkhuizen, is zowel Solaris agent in de Benelux als vertegenwoordiger voor North Sails en Tofinou daysailers. Bovendien is het bedrijf gespecialiseerd in bemiddeling van gebruikte zeiljachten.

Dankzij het consortium van deze nautische bedrijven beschikt Nautic World over vier verkoophavens: in Kamperland, Enkhuizen, Drimmelen en IJmuiden. Samen hebben de partners een zee aan expertise op het gebied van bemiddeling. Daarnaast bieden we gezamenlijk technische ondersteuning en voeren we refit-werkzaamheden uit.

De aankoopbegeleiding van Nautic World reikt tot ver over de grenzen, gebruikmakend van de internationale expertise binnen het bedrijf. Bovendien werkt Nautic World samen met diverse brokers in het Middellandse Zeegebied.

Middels deze maandelijkse nieuwsbrief informeren wij u over onze werkzaamheden en het laatste nieuws van Nautic World.

Sportieve groet,
Nautic World

Eerste winnaar t-shirt Team Brunel


Onze Volvo Ocean Race-actie op Facebook heeft de eerste winnaar opgeleverd. Jelle Dingemans krijgt van Nautic World een heus Team Brunel T-shirt toegestuurd. Gefeliciteerd Jelle en veel draagplezier!

Meevaren Team Brunel?


Ook kans maken op een Team Brunel T-shirt of één van de drie plekken om mee te varen op de VO 65 van Team Brunel?
Schrijf dan in op de website.

Klantspecifiek de winter door en de zomer in

Hoewel de thermometer nog niet altijd boven de 15 graden Celsius wil reiken, is de lente toch echt begonnen. Daarmee ook het vaarseizoen. Dat betekent drukke tijden voor Roompot Marina Yacht Service, Seaport Sailing Yachts en Messink Yachting. De boten in de winterstalling moeten immers vaarklaar worden gemaakt voor het nieuwe seizoen. Maar wat houdt dit precies in? We vroegen het Tjeerd Klouwers van Messink Yachting.

In overleg met de klant wordt het vaarklaar maken van de boot ingepland. “Dat is heel erg weersafhankelijk. Je hebt situaties waarin de winter niet is gekomen of juist nog doorsukkelt. Normaal gesproken hanteren wij voor de winterstalling een periode van 1 oktober tot 1 april. We kijken naar de weersverwachtingen en proberen half maart te beginnen.”

Aangezien de winterstalling niet per definitie binnen plaatsvindt, verschilt het vaarklaar maken van geval tot geval. “Veel klanten staan gewoon buiten, maar wel op de kant. Al dan niet met staande mast.” Als je een jacht dat van buiten komt vaarklaar gaat maken, moet je alle systemen weer draaiende maken. De motor is namelijk doorgespoeld met antivries, het drinkwatersysteem is behandeld en de tank is leeg. Soms laten we de watertank vol, maar behandelen we het water met een mensvriendelijke antivries. Alles moet dan weer werkend en vrij van antivries worden gemaakt. Dat is technisch gesproken het meeste werk. Bij de schepen die van binnen komen, ga je de mast zetten, tuigen en trimmen. Daarbij wordt alles nagelopen om veilig het water op te kunnen.”

“Alles is klantspecifiek. Sommige klanten willen echt alles laten doen. Daar halen we zelfs de zeilen en kussens van boord en zetten we een elektrische droger in de kajuit om het vocht op te zuigen. Andere mensen vinden het voldoende als de boot droog staat. En weer anderen kopen enkel een staplaats en doen de rest zelf.”

Bij Messink Yachting staan ‘s winters zes of zeven jachten binnen en nog eens zo’n aantal buiten. “Dan hebben we vaak nog klanten, die hun jacht in het water laten liggen, maar wel bij ons in onderhoud brengen. Wij adviseren altijd om voor het onderwaterschip een boot minimaal een keer in de twee jaar op de kant te zetten. En een keer in de vier of vijf jaar een winter uit het water te laten. Polyester neemt uiteindelijk toch vocht op, dus het is niet slecht om dat af en toe te laten drogen. Bovendien kun je op de wal vochtige hoekjes ook eens goed onderzoeken. Alles gaat een keer open om door en door te drogen. Haal dan tevens de mast eraf voor inspectie en onderhoud. De mast en het tuig zijn tenslotte minstens zo belangrijk als de motor. Dat wordt nog wel eens onderschat.”

Het grootste deel van dit werk is nu verricht, maar daarmee is de rust nog niet teruggekeerd. “We hebben een lange, doorsijpelende ‘winter’ gehad. Zonder vorst, maar wel net te koud om iets te kunnen doen. In de tweede helft van maart zijn we begonnen en we zitten momenteel volop in de opleveringen.”

Nautic World verkoopt ook in Turkije

De bedoeling was om in Turkije een boot in bemiddeling te nemen, maar het werk van Nautic World raakte al gauw in stroomversnelling. Vorige maand vertrokken twee medewerkers naar het Turkse Marmaris. Daar lag een Lagoon 421 catamaran uit 2014 te koop, waarvoor zich tussentijds bij Nautic World een potentiële koper uit Amerika meldde.

“De opzet was om daar naartoe te gaan en het schip in te boeken”, vertelt joeri Saly van het Nautic World-team. “Om de specificaties op te stellen en om met eigen ogen de conditie van de boot te zien. Op die manier kan je de vertaalslag naar de klant goed maken. Je kunt bijvoorbeeld ook detailfoto’s schieten. Maar eigenlijk verkocht ik de boot al heel snel, waardoor we een overlap hadden. We moesten al direct dingen voor de verkoop gaan regelen.”

Op de vraag wat erbij komt kijken als je een boot in het buitenland in bemiddeling neemt, antwoordt Joeri: “De eerste stap is goed marktonderzoek om te zien wat er wordt aangeboden. Dit in combinatie met je eigen inspectie van het desbetreffende jacht. Zo kom je tot een reële marktconforme vraagprijs. Als we ter plekke zijn, kijken we naar hoeveel draaiuren de motor heeft gemaakt, hoeveel zeemijlen het schip heeft afgelegd of er vermeldenswaardige minpunten zijn, etc. Het jacht ligt niet in je achtertuin, dus je moet gelijk alles goed doen.”

“Als de te verkopen boot buiten Europa ligt, moet je tevens nagaan wat de klant verder nog tegen gaat komen. In Turkije heb je bijvoorbeeld het transit document. Dat is eigenlijk een soort paspoort van de boot, wat aan allerlei eisen moet voldoen. Dat hebben we in Marmaris ook direct geïnventariseerd.” Zo is de catamaran 7,5 meter breed en de kraan in de verkoophaven kan die breedte niet pakken. “Dus ga je op zoek naar een plek waar we wel kunnen kranen als de verkoop plaatsvindt. Je doorloopt beter het hele proces, doordat je meer vooruit denkt. Je wilt bij terugkomst in Nederland een eventuele koper zo goed mogelijk kunnen informeren, want het is voor veel kopers best een drempel om in het buitenland te kopen.”

De in Turkije afgemeerde Lagoon 421 is nog niet definitief verkocht. “De overeenkomst is getekend en de aanbetaling is binnen”, aldus Joeri. “Op 5 april vond de algehele keuring plaats. Daarbij ging de boot uit het water en werd proef gevaren. Eind april zal alles worden afgewikkeld. Dit is de standaard procedure.” Nautic World begeleidde dit gehele proces.

In de wijze waarop Nautic World vanuit Nederland deze luxe catamaran op het spoor kwam, schuilt de kracht van een groot gezamenlijk netwerk: “We hebben een nauwe samenwerking met Sterkenburg Yachting in Drimmelen. Dat is een jachtmakelaar gespecialiseerd in de bemiddeling van motorjachten. Hij heeft veel klanten die stoppen met zeilen en overstappen naar een motorboot. Dit was zo’n voorbeeld. De verkoper zeilde, maar ruilde bij Sterkenburg zijn catamaran in voor een motorjacht van 24 meter. Wij kregen de opdracht om die catamaran te verkopen.” En zo geschiedde.
De Lagoon 421 in de kraan voor de inspectie en reiniging van het onderwaterschip.
De Lagoon 421 in de haven van Marmaris, Turkije.
De aankoopkeuring van de Lagoon 421 in de Turkse zon.
Ook het tuig van de Lagoon 421 wordt grondig gekeurd.

Met de juiste vragen naar juiste bootkeuze!


Waar wilt u met uw nieuwe jacht gaan varen? Wilt u aan wedstrijden deelnemen? Hoe vaak denkt u het water op te gaan? Wat is uw budget? Bestaat uw bemanning uit vrienden, familie of kinderen? Plant u op termijn een lange trip? Hoe zit het met uw eigen zeilervaring? Wilt u goedkoop kopen om de boot vervolgens aan uw voorkeuren aan te passen? Hoe zit het in dat geval met uw budget voor de refit? Dit zijn allemaal vragen die Nautic World aan u stelt om tot de juiste bootkeuze te komen.

Want een sportief of juist klassiek ogend ontwerp past lang niet altijd bij uw vaarwensen. Om te voorkomen dat u met de verkeerde boot weggaat, hebben wij een effectieve vragenlijst ontwikkeld. Daar komt een onafhankelijk advies uit voort, waarmee wij voor u aan de slag gaan. Vinden we het gewenste model niet in ons bestand, dan gaan wij op zoek bij andere makelaars. Alles op basis van ‘no cure no pay’.

Waarom keuren of taxeren?


Oriënteert u zich op de markt van gebruikte schepen, dan zijn de termen ‘taxatie en aankoopkeuring’ wellicht al gevallen. Maar wat houdt dit eigenlijk allemaal in en wanneer kies je hiervoor? De partners van Nautic World werken met meerdere onafhankelijke en erkende experts en taxateurs. We spraken één van hen.

“Je maakt onderscheid tussen een taxatie en een aankoopkeuring. De taxatie ofwel waardebepaling vindt voorafgaand aan de koop plaats door een erkende scheepsexpert of een erkende/gecertificeerde makelaar/taxateur.” Financieringen en verzekeringen zijn mede gebaseerd op taxatiewaarden. Ook bij andere aangelegenheden zijn taxatiewaarden belangrijk, bijvoorbeeld bij echtscheiding, afwikkeling van nalatenschap en bedrijfsmatige kwesties.

“De koper is de opdrachtgever voor de aankoopkeuring. Dat is in feite een technische beoordeling van de staat van het schip. Dit is niet verplicht, maar is wel aan te raden. Het uiteindelijke rapport schept veel meer duidelijkheid. Doordat de aankoopkeuring in het koopcontract wordt opgenomen, kan het een reden tot ontbinding van de aankoop zijn. De insteek is echter dat de deal gewoon doorgaat.”

Hoe verloopt zo’n keuring in grote lijnen? “De helft van het pleziervaartuig ligt onder water en daar kunnen eveneens gebreken verscholen zitten. Je moet daarom zowel op het water als op de wal keuren. Dat kan op één dag, maar dat is afhankelijk van de grootte van het schip en de complexiteit.” De keuring van de catamaran in Turkije duurde bijvoorbeeld anderhalve dag. Je gaat dan eerst proefvaren om bijvoorbeeld het functioneren van de motor en het roer te beoordelen. En hoe de boot manoeuvreert. Allemaal zaken die specifiek voor het schip zijn. Daarna wordt de boot getakeld om het onderwaterschip te bekijken. Als het schip al op de kant staat, werk je precies in tegengestelde volgorde.”

Het vak van een nautische expert berust voor een groot deel op ervaring. Een onafhankelijk expert vertelt hierover het volgende: “Ik werk ruim 17 jaar in een groot jachtservice bedrijf, waar je per jaar honderden boten onder ogen krijgt en door je handen gaan. Daar leer je veel van. Ervaring telt. Je hoeft niet alles te weten, maar je moet wel onjuistheden kunnen herkennen. Je kunt dan bijvoorbeeld een ‘servicebeurt met de nadruk op...’ adviseren.”

“Het belang van een expert is om aan de opdrachtgever een neutraal, doch eerlijk beeld te geven van de toestand waarin het vaartuig verkeert. Dat kan soms conflicterend zijn met het belang van de makelaar, dus daar zit altijd een spanningsveld. Maar nogmaals, het uitgangspunt is om de verkoop door te laten gaan.”

“Ik heb een lijst met 250-300 aandachtspunten, die ik sowieso naloop. Er zijn hoofd- en bijzaken. Constructie- en motortechnisch en de mast zijn hoofdzaken. Als daarmee iets fout is, hoeft dat nog niet verkeerd te zijn. Het gaat erom dat de koper wordt ingelicht. Door ervaring kan de expert dat veel beter inschatten dan de leek. Je moet weten wat je koopt!”

Makelaardij Nautic World "op stoom"


De makelaardij van Nautic World is op "stoom" en we krijgen veel aanvragen binnen voor jonge gebruikte jachten. Daarom is Nautic World hard op zoek naar nieuwe opdrachtgevers!

Interesse of een verkennend gesprek? Vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, Alle rechten voorbehouden.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Ons adres is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Wilt u iets in de gegevens die we van u gekregen hebben, wijzigen?
Dan kunt u dit via update voorkeuren doen.
afmelden voor Nautic World Update

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*